Døgnservice låsesmed Vedbæk storkøbenhavn

De bedste håndværkere

Sådan finder du de bedste håndværkere og får en god aftale

Hvordan finder du de bedste håndværkere hvis du bor i Vedbæk? Her får du guiden hvordan du spotter en god håndværker så du ikke ender med håret i postkassen og et ufærdigt projekt og dyre efterregninger.

Når du bor i Vedbæk så bor du ikke langt væk fra København, som tilbyder et meget stort udvalg af håndværkere til både akutte opstående problemer og til projekter med tidsbestilling lidt længere ind i fremtiden.

Har du låst dig ude?

Har du for eksempel smækket dig selv ude eller kommet til at bore ind i et kabel så handler de oftest om at finde en låsesmed eller en elektriker akut og så hurtigt som muligt. I denne situation kan Google være din bedste ven, når du søger en håndværker akut i Nordsjælland.

Brug Google når du skal finde håndværker

Du kan for eksempel starte med at gå ind på Google og søge efter den type håndværkere du skal bruge og efterfølgende skrive Vedbæk eller Nordsjælland.

Du vil her sandsynligvis finde frem til en liste på de håndværkere der kører i Vedbæk. Det er nu du skal kigge efter hvilke der kører ud på døgnservice og hvilke af dem der har gode anmeldelser. Du vælger selvfølgelig den håndværker der tilbyder døgnservice og har bedst referencer, ikke den der ligger øverst på Google. 

Hold øje med autorisationer når du får tilbudt de bedste håndværkere

Er det en elektriker eller en VVS’er du skal have fat i, så er det også vigtigt at undersøge om de har autorisation. Det er nemlig også dit ansvar at sørge for at de håndværkere du hyrer, lovligt må udføre de opgaver de påtager sig hos dig. dette er uanset om det er akut du skal bruge dem eller ej. Du kan nemt søge efter virksomheder på deres cvr nummer i Danmarks autorisationsregister inde på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside.

Akut eller ej

Hvis dit behov af håndværker ikke er akut, så findes der nogle andre måder du kan finde de gode håndværkere på og få en god aftale i hus. Her ser du en liste på hvad du skal gøre for at finde de bedste håndværkere. Det kan sagtens lade sig gøre.

Find de bedste håndværkere - Guide

Få anbefalinger fra andre

 • Tal med bekendte, hør dine venner og kollegaer, om de har ansat en håndværker som den du søger. Eller om de på et tidspunkt har brugt en de kan anbefale. Det er den nemmeste måde at finde gode lokale håndværkere på. Dine bekendte har nemlig allerede gjort alt forarbejde for dig.

Undersøg branchen

 • Kontakt en brancheorganisation og spørg, hvilke virksomheder der er tilknyttet i nærheden af dig eller der hvor din opgave skal udføres.

Bestil flere tilbud fra andre håndværkere

 • Bed om tilbud fra flere forskellige virksomheder. Sammenlign hvad der er inkluderet, tidsforbrug og omkostninger og tjek deres garantier som de lover dig.

Take de ansattes vilkår

 • Brancheorganisationer eller interessegruppernes hjemmesider har ofte forum eller lister, hvor du kan søge. Her viser de forskellige håndværksvirksomheder. Et eksempel er hjemmesiden Tekniq.dk. Her lister de alle deres medlemsvirksomheder op. Du kan se at de går op i at deres ansatte de sikre gode vilkår for deres medarbejdere. Derfor er de ansatte håndværkere mere motiverede til at udføre et korrekt arbejde. 

Prioritere kvaliteten

 • Lad ikke kun prisen afgøre hvem du vælger til opgaven. Det vigtigste er, at du finder en kompetent og erfaren håndværker, der lever op til dine forventninger og ikke skuffer i den sidste ende. Skal du for eksempel hyre en maler, murer eller en tømrer så er det en god ide at bede den om nogle visuelle referencer. Det kan for eksempel være før/efter billeder af tidligere udførte opgaver.

Kontroller cpr nummer

 • Tag et kig på cvr.dk, find ud af om firmaet har et registreret cvr nummer, undersøg også ejeren og se om denne har mange konkurser i bagagen. Du kan også tage et kig på de tidligere regnskaber og se om der er nogen mærkbar gæld i firmaet.

Snak med tidligere kunder

 • Bede om referencer, helst et telefonnummer til en tidligere kunde, som du kan ringe til og have en personlig samtal med. Spørg ind til hvordan håndværkerne opførte sig, om prisen for arbejdet var på det niveau, der var aftalt, hvordan kvaliteten var, om jobbet blev udført på det tidspunkt, det blev sagt, og om håndværkerne dukkede op, hvornår de skulle.

Undersøg forsikringer

 • Kontroller, at virksomheden har både ansvarsforsikring og arbejdsgivere forsikringer. Så står du mere sikkert hvis det skulle se noget uventet. Vi forventer altid at det har en håndværker men faktisk er det set flere gange at det ikke er tilfældet. Hvis håndværkeren er seriøs så frygter han ikke dit spørgsmål og vider dig gerne dokumentation.

Undgå skader som forsikringen ikke vil dække

 • Som tidligere nævnt, undersøg autorisationerne. Spørg om håndværkeren er autoriseret. Dette gælder især for elektriker, kloakmester og VVS’er. Det kan medføre fatale følger hvis de ikke har papirerne i orden. Det kan i værste fald betyde skader som dit forsikringsskab ikke vil dække.

Få et skriftligt tilbud

 • Anmod om et skriftligt tilbud inklusive moms. Sørg for, at alt, hvad der skal laves, er beskrevet i tilbuddet. Det kan være en god ide at få det specificeret i dele som materiale, arbejde, timepris, kørsel osv. Sørg for at have en start dato og en slut dato og en beskrivelse af hvad der sker hvis disse datoer overskrides.

Gem alt på skrift

 • Underskriv en aftale eller sørg for alt der bliver drøftet og aftalt kommer på skift for eksempel via mail. Dette er meget vigtig, hvis der opstår en tvist sener. Husk at gemme korrespondancerne imellem jer, så er der ingen tvivl om på hvad der er blevet aftalt mellem dig og firmaet. 

Sørg for at få en faktura

 • Der er forskellige prisindstillinger, såsom fast pris, varierende pris og løbende regning. Normalt foretrækkes en fast pris, så ved du, hvor meget arbejdet vil koste. Bed om at modtage en specificeret faktura, så du ser nøjagtigt, hvad det er, du betaler for. Hvis noget ikke synes at være korrekt, så gør skriftlig indsigelse på det der mangler.

Betalt ALDRIG kontant

 • Du har ingen bevis for at du har betalt for din faktura. Lad din bank om at betale regningen når i er enige.
Den bedste håndværker til at lægge nyt gulv

Giv dine håndværkere arbejdsro

Når du har fået en aftale i hus med dine håndværkere, er det vigtigt at give dem arbejdsro. Husk på at de er dem der er eksperter indenfor sit fagområde. Er du i tvivl om de har opfanget alle dine ønsker så er det selvfølgeligt lovligt at stille spørgsmål.

Et tips. Byd dem gerne på kaffe eller stil sodavand frem til dem, det skaber en god atmosfære og giver arbejdsglæde. 

Var ikke for optimistisk med tiden selv om du har fundet de bedste håndværkere

Når du hyrer håndværkere specielt til lidt større projekter, så skal du altid forvente at de vil tage lidt længere tid end hvad der er blevet aftalt i starten. Det er tit at der opstår nye problemer eller aftales mere arbejde efter hånden som der også skal laves og planlægges ind i det oprindelige tilbud. 

Når i aftaler at det skal laves mere arbejde så er det også vigtigt at få ned dette på skrift lige som fra starten. Få både pris og arbejdsbeskrivelse af den ekstra opgave, skrevet ned og godkendt med pris og ekstra tid.

Ekstra arbejde

Når du bestiller ekstra arbejde, så kan du ikke forvente at det vil blive udført inden for det samme tilbuds pris. Du kan forvente en me´r pris eller overtidstillæg. De fleste håndværkere har den næste kunde ventende klar som de skal nå ud til efter din opgave.  

Læs flere artikler fra Vedbæk net